BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

FNPA Audierea Publica cu tema “Cainii Comunitari - Problema Comunitara”!

In data de 7 februarie, Grup Advocacy si Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) au organizat la Pitesti, Audierea Publica cu tema “Cainii Comunitari - Problema Comunitara”, la care au participat si autoritati locale si judetene (primari, vicepresedinte Consiliul judetean).

 

In urma apelului FNPA a primit 127 depozitii scrise. In ciuda faptului ca anuntul a fost facut tarziu,se pare ca a fost numarul cel mai mare de depozitii scrise primite pentru o audiere publica.

 

FNPA a primit depozitii scrise inclusiv de la primari, precum Vasile Ivan care sustine ca “prima masura de reducere a cainilor liberi este sterilizarea”, de la deputati, precum deputatul argesean Sorin Buta care se intreaba „Cata credibiltate are un primar care la sfarsit de mandat prezinta la realizari 5000 de caini eutanasiati?” si sustine ca „sterilizarea este singura metoda cu efecte pozitive pe termen mediu si lung in controlul populatiei canine” sau de la personalitati, precum atleta olimpica Maricica Puica care afirma ca “pentru cei care doreau uciderea acestor fiinte din placere, va spun ca nu sunteti panza care inconjoara Pamantul, ci numai un fir din ea”.

 

 

La inceputul saptamanii trecute, in cadrul unei Conferinte de presa, a avut loc lansarea RAPORTULUI SINTEZA elaborat de Comisia de experti, in baza depozitiilor scrise si a celor sustinute verbal, precum si a materialelor documentare bibliografice, care au stat la baza fundamentarii Motivatiei organizarii audierii (atasat gasiti Raportul sinteza).

 

Pe site-ul  www.vinovatiifaravina.info, special creat pentru audierea publica,se afla (conform FNPA) depozitiile scrise, iar in curandvor fi postate si depozitiile orale, precum si imagini de la audiere si conferinta de presa.

 

In scopul diseminarii rezultatelor audierii publice si a convingerii asupra beneficiilor implementarii si derularii unui program de sterilizare, identificare si inregistrare a cainilor cu si fara detinator, pe tot parcursul saptamanii trecute impreuna cu reprezentantul FPCC-SOS Dogs Oradea, FNPA a avut intalniri cu autoritatile judetului Arges: cu presedintele si vicepresedintii Consiliului judetean Arges care au convocat in acest scop primarii din zona metropolitana a Pitestiului si de asemenea intalniri separate cu alti 6 primari din judetul Arges (intalniri ce vor continua si in perioada urmatoare).

 

Rezultatele (pe scurt) ale intalnirilor cu primarii si Consiliul judetean Arges:

-          in trei orase se va incepe sterilizarea cainilor in cca o luna, programe ce vor fi finantate de catre primarii

-          in doua localitati se va incepe o campanie educationala prin presa, materiale educationale

-          de la unele localitati (vorbind de cele mari) inca asteptam un raspuns; cele mai multe localitati nu au nici bugete alocate pentru gestionarea cainilor si nici bugete in general (vorbind de unele comune) si speram in gasirea unor solutii

 

-          Consilul judetean si-a exprimat vointa de a sprijini implementarea programului de sterilizare. Pana la sfarsitul lunii ne asteapta cu un proiect care sa cuprinda cartografia cainilor, necesarul de personal, echipamente, buget, program, in scopul derularii unui proiect la nivel de judet.

 

In trei orase din Arges se desfasoara deja de multi ani programe de sterilizare (a cainilor fara detinator) de catre ONGuri.

 

FNPA si FPCC vor acorda consultanta permanenta in domeniul protectiei si gestionarii animalelor, va realiza machetele grafice ale materialelor informative referitoare la programul de Sterilizare si Returnare derulat in localitate, macheta grafica pentru programul educational, redactarea unor propuneri HCL, se vor delega reprezentanti care sa supravegheze permanent modul de desfasurare a campaniilor de sterilizare.

 

 

Este an electoral deci o perioada mai buna de a initia astfel de discutii cu autoritati avand in vedere si decizia Curtii Constitutionale.

De reliefat urmatorul paragraf din decizia CCR: “legiuitorul trebuie sa stabileasca o ordine de prioritate, iar solutia eutanasierii cainilor fara stapan sa fie aplicata doar in ultima instanta, respectiv numai atunci cand toate celelalte solutii au fost aplicate CORESPUNZATOR de catre autoritatile locale, dar un si-au atins scopul de a limita sau de a eradica acest fenomen”.

 

dar si “legiuitorul este obligat, ca si cerinta constitutionala, sa implice si sa responsabilizeze autoritatile publice locale, inclusiv prin sanctiuni de natura contraventionala sau penala, pentru a se evita recurgerea la masura eutanasierii

 

Este clar ca eutanasia este ilegala ca si metoda de gestionare, iar programul de sterilizare sporadica nu inseamna ca sterilizarea nu functioneaza (precum sustin unii), programul de sterilizare trebuie aplicat corespunzator iar autoritatile sanctionate pentru lipsa de gestionare a cainilor.

 

Multumim tuturor celor care continua sa lupte pentru cauza cainilor comunitari!

 
Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/www/dynamic/xhost.ro/sufletenevinovate.xhost.ro/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Anunturi
Banner

Galerie foto

Sondaj

Ce ai face cu un animal al strazii ?
 

Newsletter

Nume:

E-mail:

Logare


Număr afişări conţinut : 80569