BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

FNPA : Ilegalitatea vanatorii de la BALC!

C O M U N I C A T   D E   P R E S A

---------------------------------------------------------------------------------------------

ILEGALITATEA VANATORII DE LA BALC IGNORATA DE OAMENII LEGII

Sambata, 21 ianuarie 2012, Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor - FNPA a inregistrat la Politia Marghita (dar si la Inspectoratul Judetean de Politie Bihor) un denunt penal impotriva lui Ion Tiriac, Wolfgang Porsche si a celorlalti participanti la asa zisa “vanatoare” de la Balc, pentru comiterea infractiunilor de „uz de arma letala fara drept”, (fapta sanctionata cu inchisoare de la 1 an la 5 ani) si de “cruzime fata de animale”, respectiv “practicarea tirului asupra animalelor captive” (fapta sanctionata cu inchisoare de pana la 3 ani sau cu amenda penala de pana la 10.000 lei).

Inainte de a inregistra denuntul, FNPA a sesizat serviciul de urgenta 112, solicitand interventia politiei, intrucat infractiunile sus-mentionate erau in desfasurare.

In ciuda insistentelor repetate ale reprezentantilor FNPA, nici operatorul serviciului 112, nici conducerea Politiei Marghita si nici reprezentantii I.P.J. Bihor nu au vrut sa se deplaseze la fata locului, sustinand in mod aberant ca “incidentele au loc pe o proprietate privata”, ca “nu exista masini disponibile” sau ca “nu intotdeauna cand e vorba de o infractiune in desfasurare, se impune o interventie”. Precizam ca in dimineata aceleiasi zile, aceiasi politisti au raspuns foarte prompt la chemarea lui Ion Tiriac si s-au deplasat la Balc pentru a intimida si indeparta un grup de membri ai Asociatiei “Vier Pfoten”, ce protestau pasnic.

Duminica, 22 ianuarie, FNPA a trimis o noua sesizare la Politia Marghita, solicitand interventia echipajelor in timpul ultimei runde a carnagiului, insa nici de aceasta data, politistii nu au vrut sa ia masurile legale care se impuneau.

Atitudinea politistilor bihoreni implicati in aceste incidente reprezinta o rusine pentru functia pe care o indeplinesc si pentru uniforma pe care o poarta. Politistii in cauza s-au comportat mai degraba ca niste “gonaci” platiti de Ion Tiriac pentru a tine legea cat mai departe de el si de invitatii lui, decat ca niste functionari platiti de statul roman pentru a apara legea de oricine ar incerca sa o incalce.

Vom sesiza corpul de control al Ministrului de Interne si/sau vom depune plangeri penale pentru neglijenta in serviciu tuturor politistilor care au refuzat sa-si faca datoria in acest caz.

Carmen ARSENE

Vicepresedinte

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

tel. 0744156133

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.fnpa.ro

 
Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/www/dynamic/xhost.ro/sufletenevinovate.xhost.ro/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Anunturi
Banner

Galerie foto

Sondaj

Ce ai face cu un animal al strazii ?
 

Newsletter

Nume:

E-mail:

Logare


Număr afişări conţinut : 80568